Започна ремонтът на пешеходния подлез “Царевец” при Орлов мост
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Февруари 2014 10:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна ремонтът на пешеходния подлез “Царевец” при Орлов мост

/КРОСС/ Започнаха строително-монтажните работи на пешеходния подлез "Царевец" при Орлов мост в София. Подлезът се намира на кръстовището с бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Цар Иван Асен II".

Ремонтът на подлеза предвижда саниране на компрометираните повърхности на стоманобетоновата конструкция. Ще бъде възстановено осветлението. Ще бъдат ремонтирани и обновени нарушената изолация, тавана, облицовки, подови настилки и стъпала. Ще бъдат подменени парапетите. Ще бъде възстановен и тротоара при входа и изхода на подлеза. Предвижда се да бъдат почистени канали и шахти, както и да бъдат подменени решетките на шахтите.

По време на ремонта ще се пропуска пешеходно движение, а в края на строителството подлезът ще бъде затворен за преминаване, поради невъзможността да се извършват строително-монтажни работи по окачения таван и с цел осигуряване на безопасност на преминаващите пешеходци. Ремонтът на подлеза е на стойност 165 000 лв.

Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Градска магистрала". Това е първият етап от изпълнението на обект: «Рехабилитация на бул. „Цариградско шосе" от надлез над бул. „Г.М.Димитров" до надлез над бул. „Александър Малинов", включително прилежащите съоръжения."