АТАКА сигнализира ДАНС за страница във Фейсбук
Секция: ПОЛИТИКА
21 Февруари 2014 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
АТАКА сигнализира ДАНС за страница във Фейсбук

/КРОСС/ АТАКА сигнализира ДАНС за страница във Фейсбук, която според националистите е "протурска и сепаратистка".

"От създаването си през 2005г. АТАКА предупреждава, че сепараистките настроения се усилват с всяка изминала година. Като български патриоти не може да мълчим за това и настояваме българските служби за сигурност да предприемат нужните действия", това се казва в изявление на Атакат, изпратено до медиите.

Сигналът е подаден от Десислав Чуколов - народен представител и заместник-председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по закона за електронните съобщения.

В социалната мрежа Фейсбук съществува сепаратистка страница, наречена "Bulgaristan Türk Cumhuriyeti", която обаче вече не е активна.

"Страница има за корица картата на България, като цели територии от Родината ни са маркирани със знамето на Република Турция. Намираме това за абсолютно недопустимо и обиждащо българската национална идентичност и суверенитет. Целите, които страницата проповядва, е отцепването на източните части на България и отделянето им в самостоятелна Българо-турска република. За столица на измислената държава е посочен Бургас.Описанието на страницата гласи:
Столица: Бургас
Площ: 52 612км
Население: 3 874 857
Език: Турски
Религия: мюсюлмани, християни
Етнически групи: Турска 97.6%, Българска 1,9%", разесняват от Атака.

„Моля, ръководеното от Вас ведомство да анализира и провери, кой стои зад тази интернет страница и какви интереси преследва", заяви Десислав Чуколов.