Алексиев от ГЕРБ: Надявам се обиска на имотите ми да няма връзка с политиката
Секция: ПОЛИТИКА
22 Февруари 2014 09:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Алексиев от ГЕРБ: Надявам се обиска на имотите ми да няма връзка с политиката

/КРОСС/ Ще ми се да няма политическа връзка. Това заяви пред "Дневник" общинският съветник от ГЕРБ в София Орлин Алексиев във връзка с обиска на имотите му.

По неофициална информация проверките са свързани с акцията, при която българската и френската полиция са пресекли канал за трафик на наркотици и задържали рекордно количество от 1400 кг чист кокаин на стойност 273 млн. лева. Оказва се, че наркотикът е пренесен с кораб, който е превозвал и автомобили от рали "Дакар", в което участва и Алексиев.

Той заяви, че е разбрал за акцията първо от журналист за случващото се, а след това и от написаното от медиите за пресконференцията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи (МВР), провела се в 13 ч. "След това започна обиска и аз помагах с всичко на органите на реда", допълни той.

Според него е странно, че никой друг човек у нас не е обискиран. "Надявам се акцията да няма връзка с политиката", посочи Алексиев и добави, че това ще стане известно през следващите дни с развитието на акцията на полицията.

На въпрос възможно ли е да участва в наркоканал, той заяви: "Трябва ли да участвам в рали "Дакар", за да организирам такова нещо". По думите му наркотикът е открит в резерни гуми за камион.

В четвъртък вечерта стана известно, че се провежда полицейска акция в хотелски комплекс също на булевард "Симеоновско шосе". За операцията, при която е имало поне един арестуван, съобщи БНР, без да посочва името на обекта. МВР така и не дадоха повече информация за акцията си. На метри от автокъщата на Орлин Алексиев има два хотелски комплекса.