Министър Греков се срещна с френския си колега в Париж
Секция: ПОЛИТИКА
23 Февруари 2014 11:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Греков се срещна с френския си колега в Париж

/КРОСС/ Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков се срещна с министъра на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и горите на Франция Стефан Льо Фол в Париж. Срещата се проведе по време на посещението на министър Греков на Международния салон по земеделие SIA 2014.

Двамата министри обсъдиха въпроси от взаимен интерес, свързани с прилагането на Общата селскостопанска политика на двете страни.

Български ят министър подчерта, че е много доволен от работата на френския си съветник Стефан Робер, който допринася за по-тясното сътрудничество между България и Франция. В момента г-н Робер работи по закон за браншовите организации, който искаме да приложим у нас по румънския модел, каза министър Греков. Министър Греков и министър Льо Фол се договориха български стажант да бъде изпратен във френското министерство.

„Не познавам Вашата страна, но искам да я опозная", каза френският министър Стефан Льо Фол. Той обеща, че в най-скоро време ще дойде на работна визита в България.

В рамките на посещението си в Париж министър Греков проведе ползотворна среща и с президента на Земеделската камара на Франция Ги Васьор. Министър Греков подчерта, че проявява интерес към дейността и опита на Френската земеделска камара и по-специално по отношение на подпомагането на земеделските стопани. Президентът на камарата запозна българския министър с функциите и ролята на Националната земеделска камара.