БТПП подготвя посещение на саудитска бизнес делегация у нас
Секция: ИКОНОМИКА
24 Февруари 2014 12:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БТПП подготвя посещение на саудитска бизнес делегация у нас

/КРОСС/ В Българската търговско-промишлена палата се проведе среща между председателя на Палатата Цветан Симеонов и Гасан Насър, „Bръзки с обществеността" на Българо-Саудитския бизнес съвет (БСБС) при БТПП. Срещата бе по повод превелата се на 11 и 12 февруари 2014 г. в Рияд Втора работна среща на тема „Отношения на Саудитска Арабия с България, Румъния и Молдова".
По покана на Дипломатическия институт при външното министерство на Кралство Саудитска Арабия и Дипломатическия институт при българското Министерство на външните работи, участие в срещата в Рияд взе и БСБС, представляван от Гасан Насър. От името на председателя на БСБС Николай Филипов, той е представил доклад на тема „Икономически аспекти за развитие на Българо-саудитските отношения".
По време на форума е била дадена висока оценка на ролята на Българо-саудитския бизнес съвет при БТПП за поддържането на отношението между двете страни, независимо от липсата на дипломатически мисии между София и Рияд. Приносът на Съвета е бил изтъкнат от директора на Саудитския институт д-р Абдул Карим Ал Дхел, а генералният секретар на Съвета на Саудитските палати Омар Ал Бахлауа е подчертал, че с активната си роля бизнесът изпреварва дипломацията и политиката в развитието на отношенията между България и Саудитска Арабия.
Председателят на българския Дипломатически институт при МВнР Таня Михайлова е изказала благодарност на Съвета за участието в работната среща в Рияд, инфорамира още Гасан Насър.
БТПП ще отправи покана до Съвета на Саудитските палати за посещение на саудитска бизнес делегация в България, договориха се по време на срещата в Палатата Цветан Симеонов и Гасан Насър.