Представят най-новите тенденции в енергоефективното строителство
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Февруари 2014 19:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Представят най-новите тенденции в енергоефективното строителство

София /КРОСС/ На 25 февруари, вторник, от 17:00 ч. в сградата на Съюза на архитектите в България, на ул. "Кракра" 11 в столицата ще се проведе конференция на тема „Енергийна ефективност в строителството".
На своето заседание от 5 февруари Европейският парламент потвърди целта за 40% задължително повишаване на енергийната ефективност на всички сгради до 2030 г. Архитектите в България приветстват това решение, а настоящата конференция е израз на стремежа на специалистите от различни професионални сдружения и институции да търсят пътища за въвеждане на най-новите енергоефективни решения в България.
Инициатор на конференцията е водещата германска фирма в областта на на топлоизолациите, Knauf Insulation, в партньорство с Камарата на архитектите в България, Съюза на архитектите и Камарата на строителните инженери в България.
Целта на конференцията е да представи най-новите тенденции в енергоефективното строителство както по отношение на нормативната уредба, така и на добри практики от Европа и България, включително и някои от водещите технологични решения и системи в тази област.
Лектори в тази конференция ще бъдат уважавани наши и чужди специалисти в областта на енергийно-ефективното строителство.

За лекторите:

Доц. д-р арх. Росен Савов - модератор на конференцията
Ръководител катедра „Архитектура и урбанизъм"", „ВСУ „Черноризец Храбър"";
Преподавател по дисциплините „Енергийна ефективност"", "„Устойчива архитектура"" и "„Иновативни архитектурни конструкции"";
Ключов експерт по Проект „Енергийно обновяване на българските домове"";
Автор на книги по енергийна ефективност и съавтор в разработването на поредица нормативни документи в областта на енергийната ефективност;
Автор на проектите на повече от 50 обществени и жилищни сгради.


Арх. Николай Гълъбов
Зам. председател на Камарата на архитектите в България;
Председател на Комисията по международна дейност и евроинтeграц ия към КАБ;
Притежава сертификати за изграждане на „зелени" сгради и управление на инвестиционни проекти от щата Калифорния, САЩ;
2011 - 2013 - Член на Управителния съвет на Архитектурния Съвет на Европа.

Проф. д-р Dragoslav Sumarac от Белградския университет
Председател на Сръбската камара на инженерите;
Министър на градоустройството и строителството на Република Сърбия в периода 2001 - 2004;
Автор на над 100 публикации;
Практиката му обхваща обекти в Сърбия, Русия, Ирак и Алжир;
Сред основните теми в академичната му кариера е и темата „Енергийна ефективност".

Инж. Goran Prolic
Експерт по Енергийна ефективност;
Мениджър „Application Development" за Балканите на германската компания Knauf Insulation.

 

За Knauf Insulation

Кнауф е семейна компания, основана през 1932г. от братята Карл и Алфонс Н.Кнауф. Като част от Кнауф Груп, KnaufInsulation е едно от най-уважаваните и прогресивни имена в областта на изолациите. Със своите производствени подразделения в Европа, Русия, Великобритания и Америка, KnaufInsulation реализира годишни приходи от продажби в размер на над 1.5 млрд. евро.
KnaufInsulation притежава 40 завода, по-голямата част от тях в Европа, в които работят над 5000 служители.
Компанията е производител на изолационни материали и е най-бързо развиващата се и с най-големи инвестиции компания в тази област. KnaufInsulation предлага широка гама от продукти и системи, които посрещат постоянно нарастващите нужди от енергийна ефективност и звукоизолация на новостроящите се и съществуващи бизнес сгради и промишлени предприятия. Тези продукти включват каменна минерална вата, стъклена минерална вата, пресован полистирен (стиродур), разширен полистирен (стирофом), които се предлагат на пазара с търговските марки KnaufRock®, NOBASIL®, Rocksilk®, Thermolan®, Crown®, Polyfoam®, KnaufTherm®, Tervol®, Heralan®.
KnaufInsulation подкрепя устойчивото развитие и опазването на околната среда като произвежда продуктите си от рециклирани материали.