Бинев сигнализира ЕП за нарушаване на законите от страна на АТАКА
Секция: ПОЛИТИКА
26 Февруари 2014 09:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бинев сигнализира ЕП за нарушаване на законите от страна на АТАКА

/КРОСС/ "Партия АТАКА и нейният председател разполагат с огромни средства с неизяснен произход. Има данни, че депутатите от тази партия стават гаранти по заеми към офшорки, за да бъдат държани изкъсо, а прокуратурата не реагира". Това заяви Слави Бинев по време на редовната сесия на Европейския парламент в Страсбург вчера.

Евродепутатът бе поканен да говори по темата за обезпечаването и конфискация на облаги от престъпна дейност, като дискусията засегна и ситуацията в България.

„За съжаление законът и Комисията за облаги от престъпна дейност не постигнаха целта си в България. ЕК го отбелязва в последния си мониторингов доклад" заяви Бинев, като поясни, че предишните правителства в страната ни са злоупотребявали с подобни регулации, а и в момента ставаме свидетели как не се наказват престъпниците, а политическите и икономическите опоненти.

Евродепутатът настоя за мониторингов механизъм, който да следи как националните органи изпълняват своите задължения, за да няма случаи като в България, където се наблюдава безпрецедентно сливане между престъпници и управляващи.