Черният шоколад намалява риска от сърдечно-съдови заболявания
Секция: Здраве
28 Февруари 2014 14:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Черният шоколад намалява риска от сърдечно-съдови заболявания

/КРОСС/ Яденето на черен шоколад намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Това твърдят американски учени в свой материал, публикуван в научното списание The FASEB Journal.
Специалистите са провели изследване върху 44 мъже, страдащи от наднормени тегло, които в продължение на месец са консумирали по 70 грама черен шоколад на ден. Експертите са установили, че шоколадът помага за възстановяване на еластичността на артериите и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Това става благодарение на високото съдържание на флавоноиди в шоколад .