Още един златен медал от Московската олимпиада по математика за малки ученици
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Март 2014 09:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още един златен медал от Московската олимпиада по математика за малки ученици

/КРОСС/Има още едно първо място с максимален брой точки от Московската олимпиада по математика за малки ученици. Отново успехът е за второкласничка, отново с максимален резултат от 59 т. Постижението е на Мирена Колева от НУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Ямбол.

Другият златен медал за втори клас е именно на Мария Дренчева, ученичка в ЧСОУ "Св. Георги" - София. Вече няколко състезания двете дават изключително високи постижения. 

Най-високият руски резултат за втори клас е 53 т.

Мирена обикновено е винаги в тройката на математическите състезания, признава бащата на момичето инж. Станимир Колев. Миналата година с Мария Дренчева на Московската олимпиада /за 1 клас/ са постигнали висок резултат от второрокласниците, предаде Danybon.

Мирена Колева с Евгений Иванов, директор на МГ "Атанас Радев" - Ямбол и съорганизатор на Московската олимпиада за малки ученици в България. Другият организатор е математикът Емил Карлов.

Все още няма национално класиране, така че надеждата за още добри новини и много медали за българските деца на това много трудно математическо състезание остава.