/КРОСС/Голямото винено изложение на Италия, Винитали, успя да зарази и града, в който протича. Този път цяла Верона ще празнува добрите вино и храна.
На 6 и 7 април всички почитатели на вкусовите усещания са поканени в Палацо дела Гран Гуардиа след края на панаирния ден, в 5:30. Елегантното пространство ще бъде място за дегустиране на над 300 италиански вина и типични местни продукти.
Селекцията е обещаваща, тъй като в нея е участвал авторитетният национален гурме пътеводител Gambero Rosso (Червената скарида), заедно с Веронската търговска камара и още няколко подобни организации от други райони.
Предвижда се и голяма секция за пенливи вина, благодарение на винения консорциум Дулеро.
Храната ще бъде подготвяна от добре известни и високо ценени готвачи - Паскуале Паламаро от "Индако", в хотел "Регина Изабела" в Искиа, и Салваторе Бианко (който готви на видеото по-надолу) от "Команданте" - ресторантът на хотел "Ромео" в Неапол. Списъкът от обещавани лакомства е дълъг: хапки, които превеждат през най-доброто от италианската кухня, паста с ябълки от Белфиоре, пресни и отлежали сирена на производителя Латебуске, шоколад Домори, и минерална вода Сурджива.