Зукърбърг: САЩ са заплаха в интернет
Секция: Технологии
14 Март 2014 07:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зукърбърг: САЩ са заплаха в интернет

/КРОСС/ Основателят и президент на Фейсбук Марк Зукърбърг предупреди, че правителството на САЩ подкопава доверието в интернет и не прави достатъчно, за да увери обществеността в свободата и сигурността на онлайн мрежата.

"Обадих се на президента Обама, за да изразя своята неудовлетвореност заради щетите, нанесени от правителството на нашето бъдеще. За съжаление, изглежда, че ще отнеме много време за истински реформи", пише той в съобщение, публикувано на личната му страница във Фейсбук.

"Правителството на САЩ трябва да бъде шампион в интернет, а не заплаха. Те трябва да бъдат по-прозрачни за това, което правят, иначе хората си представят най-лошото", предупреждава Марк Зукърбърг.

"Интернет работи, защото повечето хора и фирми също работят. Ние се обединяваме, за да създадем безопасна среда и да направим пространството, което споделяме ще по-добро. Ето защо съм толкова объркан и толкова разочарован от повтарящите се съобщения за поведението на правителството на САЩ. Когато нашите инженери работят неуморно, за да се подобри безопасността, ние вярваме, че изграждаме защита срещу престъпниците, а не срещу нашето собствено правителство", продължава той.