Украинският радикал Ярош заплаши, че ще унищожи газопровода, идващ от Русия
Секция: Русия
16 Март 2014 16:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Украинският радикал Ярош заплаши, че ще унищожи газопровода, идващ от Русия

/КРОСС/ Главатарят на радикалния националистически украински „Десен сектор" и един от лидерите на Майдана Дмитрий Ярош, заяви, че в случай на възможен конфликт с Русия ще лиши Руската Федерация от възможността да печели пари от продажбата на нефт и газ, като унищожи съответната инфраструктура, съобщава украинската агенция УНН, по данни на РИА „Новости".
УНН също информира, че Ярош е поискал от правителството на Украйна да обяви всеобща мобилизация на населението и да го въоръжи, да осигури доставки на оръжие от страните-членки на НАТО.
Около газопреносната система вече са регистрирани инциденти. Група лица, представили се като служители на Граничната служба на Украйна, се опитали да повредят газопровод в Крим, но силите за самоотбрана на Крим са предотвратили диверсията. По думите на кримския премиер Аксьонов, с цел предотвратяване на подобни инциденти занапред, на газоразпределителната станция е осигурена специална охрана.
Дмитрий Ярош, лидер на „Десния сектор" в Украйна е обявен за международно издирване от Русия, която му повдигна задочно обвинение в публични призиви за тероризъм.
ria.ru