Довечера Лудогорец може да пренапише историята
Секция: СПОРТ
20 Март 2014 08:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Довечера Лудогорец може да пренапише историята

/КРОСС/ Лудогорец излиза срещу Валенсия тази вечер от 20:00 часа на стадион "Местая" в реванш от осминафиналите на Лига Европа.

Момчетата на Стойчо Стоев ще трябва да наваксат три гола, след като първия мач, игран пред препълнените трибуни на националния стадион "Васил Левски", завърши 3:0.

На пръв поглед нещата за българите изглеждат невъзможно, но четирите победи на Лудогорец като гост са една доста положителна статистика. Валенсия обаче никога не е падала от български отбор, когато играе у дома (има обаче загубени гостувания на ЦСКА и Славия).

Иначе статистиката сочи, че родните тимове са играли общо 38 пъти с отбори от Испания, като имат осем победи, 26 загуби и 4 равенства.

Валенсия почти изгуби шансовете си да се класира за евротурнирите през следващия сезон след неубедителното си представяне в Примера дивисион. В Европа обаче тимът на Пици е непобеден в осем срещи този сезон (6 успеха и 2 равенства).

На трибуните Лудогорец ще има сериозна подкрепа, като се очаква 2 хиляди българи да викат за "орлите". Преди ден пък Валенсия отпразнува 95-годишнината си.

Снимка: Булфото, всички права запазени