Рим осъмна с плакати "Обама е нежелан гост"
Секция: СВЯТ
26 Март 2014 21:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рим осъмна с плакати  "Обама е нежелан гост"

/КРОСС/ Плакати в подкрепа на руския президент Владимир Путин и срещу президента на САЩ Барак Обама се появиха днес в италианската столица - точно в навечерието на официалното посещение на американския лидер, предаде РИА Новости.

Плакатите, боядисани в цветовете на руското знаме, гласят: "Ние сме с Путин, Обама е нежелан гост. 27 март 2014 година".

Авторите на тези твърдения са шест италиански крайно десни организации. Според тях Обама е символ на американския империализъм, който наказва тези, които не приемат агресивната му позиция, както е в случая с Русия в момента.

"В отговор на демонизирането на Путин и руските политици ние ще припомним, че в Европа все още има 110 хиляди американски войници и 170 американски бази. Ние нямаме право на глас във външната политика. Нашата икономика страда от факта, че нашите страни са приели американската икономическа система", заяви един от организаторите на "протеста" пред телевизионния канал RAI News 24.

Според италианските медии, администрацията на града вече е предприела необходимите мерки, за да се почистят улиците на Рим от плакатите.

Обама ще бъде на официално посещение в Рим в периода 26-28 март. В четвъртък той ще се срещне с италианския президент Джорджо Наполитано, премиера Матео Рензи и папа Франциск.