Карлсберг България представи пшенична бира № 1 в света - Erdinger Weissbier
Секция: ИКОНОМИКА
27 Март 2014 12:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Карлсберг България представи пшенична бира № 1 в света - Erdinger Weissbier

/КРОСС/ Карлсберг България представи най-новото попълнение в продуктовото си портфолио - немската пшенична бира Erdinger Weissbier. 

Еrdinger Weissbier е светла, нефилтрирана пшенична бира, с характерен мътен цвят и 5,3% съдържание на алкохол. Тя се приготвя на основата на висококачествен пшеничен малц, в комбинация с ечемичен малц, хмел и специални дрожди за горна ферментация. „Стремим се постоянно да разширяваме присъствието си на пазара като обогатяваме гамата от продукти, които предлагаме. Еrdinger Weissbier е за младите и динамични хора, които обичат да експериментират с нови вкусове или просто предпочитат по-нискоалкохолни напитки. Убеден съм, че ще допадне и на жените, които не харесват горчивия вкус на традиционната бира", каза Камен Алексов, маркетинг директор на Карлсберг България.

Производството на Еrdinger Weissbier е в строго съответствие с Баварския закон за чистота на пивото, датиращ от 1516 г. За разлика от традиционните бири, пшеничното пиво преминава през вторична ферментация в бутилка - както при шампанското. При този процес не се използват пастьоризация, стабилизатори, консерванти и оцветители. „Благодарение на това Еrdinger Weissbier е много пивка и ароматна, с уникален освежаващ вкус, който се различава от всички останали пшенични бири на пазара. Има лек плодов аромат, с нотки на карамфил и средна плътност на тялото. Искрящият кехлибарен цвят и плътната бяла пяна са други отличителни характеристики, които не могат да бъдат сбъркани", обясни г-н Кирмайер, бирен експерт в пивоварната Erdinger Weissbräu в Германия.

Историята на Erdinger Weissbier датира от далечната 1886 г., през която започва строежът на пивоварната за пшенична бира в Ердинг, малко германско градче в сърцето на провинция Бавария, на 40 км източно от Мюнхен. След няколко промени на собствеността през 1935 г. пивоварната е купена от Франц Бромбах. На 27 декември 1949 г. тя е наречена Erdinger Weissbräu. В наши дни Еrdinger Weissbräu е най-големият производител на пшенична бира в света с годишна продукция около 1,7 млн. хектолитра.

От 1 януари 2014 г. Карлсберг България е официалният вносител на Erdinger Weissbier за страната. Продуктовото портфолио на марката включва 500 мл. бутилка, 500 мл. кен и 30 л. кег от класическия Hefe (вайс бира) вариант.

Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири - националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar и немската пшеничена бира Erdinger. Перла в короната на Карлсберг България е сайдера Somersby, който се произвежда и предлага в три разновидности - ябълка, круша и къпина.

Carlsberg Group е една от водещите пивоварни компании в света с широко портфолио от марки бира и други напитки. Водещият бранд на компанията - Carlsberg - е сред най-популярните в света. Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред осемте най-успешни марки бира в Европа. Carlsberg Group има над 41 000 служители, а продуктите на компанията се предлагат на над 150 пазара. През 2012 г. Carlsberg Group е продала 120 млн. хектолитра или около 36 млрд. бутилки бира.

Немски ресторант „Вернер" е продължение на гостилница в Германия с история и традиции повече от 130 години, съчетани с гостоприемството на Шарлопов Груп. Вернер бе избран за домакин на събитието поради автентичната немска кухня, поднесена в уютната атмосфера на ресторанта. Ресторантът носи името на един от основателите на бира Ердингер - Вернер Бромбах и е отлично съчетание от тематична атмосфера и професионализъм на екипа.