Затрогваща история за пребит от деца щъркел покори Facebook
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Март 2014 19:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Затрогваща история за пребит от деца щъркел покори Facebook

/КРОСС/ Затрогваща история за ранен щъркел покори социалната мрежа Facebook. От страницата за диви животни споделят историята на щъркела Живка, която е била замеряна с камъни от деца, живеещи в Дупница.

"Преди седмица прекрасната щъркелка се връща у нас от Африка и се отправя към Дупница, където най-вероятно е гнездото й. В Дупница, обаче, не всички я очакват с радост и нетърпение. Деца замерят Живка с камъни и резултатът е ужасяващо счупено крило", разказат от групата.

Добър човек успява да спаси животното и да я прибере и да я занесе в местния приют за безстопанствени кучета, с надеждата, че там ще помогнат на птицата. Първоначално обаче никой не се грижи за нея, впоследствие обаче тя е забелязана от добри хора, които са там по повод кучетата, а с изненада установяват, че в една от клетките има щъркел. Спасителите успяват да се свържат със столична ветеринарна клиника.

Ветеринарите няколко дни се опитват да стабилизират птицата, която е с ужасяващо счупено крило. Живка не се храни сама, приема витаминни разтвори през устата, но храната повръща. Всеки ден е на системи.

Животинчето все още е в критично състояние, но ако издържи, ще бъде оперирано скоро.