"Атака": „Mrs. Nuland, you know, fuck the USA"
Секция: ПОЛИТИКА
31 Март 2014 13:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Атака": „Mrs. Nuland, you know, fuck the USA"

/КРОСС/ Като "недопустима проява на тайната дипломация, демагогията и лъжите на външно министерство и американското посолство" опредили визитата на помощник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд у нас лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който пред президентството, заедно със своите съпартийци, протестирах срещу "тайна" й визита и липсата на всякаква информация относно целта на посещението и срещите й.

„Скриха я Нюланд. Ние сме тук да кажем, не на тайната дипломация, защото с тайна дипломация България е влизала в две национални катастрофи 1913 г. и 1919 г. и сега отново се води тайна дипломация", заяви Сидеров, издигнал плакат „Mrs. Nuland, you know, fuck the USA". Това е реплика на репликата на нюланд - „Fuck EU", обясни лидерът на "Атака".

Другите плакати гласяха: „Вън US базите от България!", „Не на санкциите срещу Русия!", „Нюланд, не ни вкарвай във война!", „Нюланд, тук е България, не Панама!", „България - вън от НАТО!", „Русия ни освободи от турците, не САЩ!".

По отношение целта на посещението на Виктория Нюланд Сидеров заяви: „Нашите данни са, че тя е тук, за да вкара България във война, т.е. да се използват базите, които през 2006 г. ги дадоха на американците за подготовка на военни действия за разширяване на НАТО на Изток и евентуални военни провокации срещу Русия". В подкрепа на думите си той цитира военния министър Ангел Найденов, който в интервю заявява, че у нас може да се очаква предислоциране на американски войски.

Лидерът на националистите допълни още, че посещението на Нюланд е начин за въздействие върху нашите управници да се съгласят на американско военно присъствие и на разполагане на стратегически оръжия. Друга цел на посещението на Нюланд у нас, е да лобира за отпадане на мораториума върху добива на шистов газ. Също така помощник държавният секретар трябва да убеди българските управници, че трябват по-тежки икономически санкции срещу Русия, което е пагубно за България.

Сидеров допълни, че "Атака" е единствената политическа партия, която поставя на дневен ред тези въпроси и отново подчерта, че АТАКА е против санкциите срещу Русия.