Интернет измамник продава откраднати фейсбук страници
Секция: Технологии
03 Април 2014 11:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Интернет измамник продава откраднати фейсбук страници

/КРОСС/Интернет измамник продава откраднати фейсбук страници, използвайки имената на чужди фирми.

Потребител с името pyrrels се опитва да продаде страницата facebook.com/MnogoSmqhh, сигнализираха от SEOM (СЕОМ ООД).
SEOM сред най-предпочитаните в България компании за SEO (оптимизация за търсачки).

Един от профилите на измамника във фейсбук е: www facebook com /lordknow369852, а профилът му в скайп: seom.seom.
От SEOM обявиха 1000 лева награда за истинското име и актуални координати на измамника.

Проблемът е поставен на дискусия в социалната мрежа Фейсбук и в интернет форум.

„Това е открадната страница, в която измамника е внесъл промени и е обявил, че я продава => www facebook com /MnogoSmqhh?fref=ts.Това тук е профила му, с който краде страниците и вероятно и с него ги продава => www facebook com /lordknow369852. Профилната му снимка във фейсбук е същата каквото му беше тук във форума", посочва в predpriemach.com draghonaz и допълва: „Ще помоля хората, които имат големи фейсбук аудитории да предупредят, а защо не и да репортнат за този измамник".
Всеки един, който е развивал своя страница в продължение на години, ще ме разбере, тъй като ще може да се постави на мое място, пише още draghonaz.
Във форума highlife съобщава: „Туко що ме добави човек със скайп: seom.seom и ми предложи същата тази страница".
Ще се представя за служител на seom.bg. Моля, хората с голяма фейсбук аудитория да ударят едно рамо и разгласят за този случай. Нека с общи усилия постигнем каквото ни е по възможностите, за да направим така, че този човек да получи, това което заслужава, призовава той.
Профилът seom.seom скайп е със снимка от пресконференция на seom . bg и с наименованието SEOM support, обяснява draghonaz и пита: „Няма ли приближени до тази компания, които да я предупредят, че се злоупотребява с тяхното име и авторитет?", а s1yf0x отговаря: „Предупредени са от няколко седмици, защото в офиса пристигат хора, които искат среща за да си продадат страниците".
Потребителите на форума се съмняват, че нещо ще се случи. Даниев Маринов обяснява: „Най-вероятно нищо, тъй като никой няма физически контакт с лицето извършител на измамата (и по-добре де, че сто процента ще го боли доста). Не съм сигурен обаче от какви подбуди е воден, тъй като той просто препраща хората към офиса на фирмата, където те биват отпращани с обяснението, че нямат нищо общо. Анонимния няма никаква финансова изгода, сигурно цели да срине реномето на SEOM, които са едни от най-добрите в бранша. Това ме навява на мисълта, че това е някой от същия този бранш, който използва нелоялни практики, за да се справи с конкуренцията."
Просто може да го прави с цел, да изглежда отстрани като някой коректен купувач и някой с висок ранк уж със тази фирма, предполага highlife.
Аз бях измамен по следния начин, обяснява във форума draghonaz:
Получих съобщение в страницата, че той би искал да я купи, като предложи по 3 ст. на фен. После дълго време, в продължение на седмица, обсъждахме цената, подробности по прехвърляне на страницата и т. н. През цялото време се представяше, като служител на seom . bg. Договорихме се за цена от 315 лева. Искаше да добавя имейл адреса му pyrrels@abv.bg като мениджърски. Изказах съмнение, предвид желанието му, и той потвърди, че ако желая може да се срещнем в офиса на фирмата, за да уговорим детайлите. Имах нужда от парите, които ми се предлагаха, и въпреки съмненията ми, се подведох. В последствие, стигнах до този форум и се оказа, както и се съмнявах, че потребител pyrrels е въпросния измамник, който собственика на сайта банна.
Още веднъж страницата, която се опитва да продаде е: https www facebook.com / MnogoSmqhh. Един от профилите във фейсбук на измамника => www facebook com / lordknow369852. Профил в скайп: seom.seom
Още веднъж моля за помощта на потребителите тук, които имат голяма фейсбук аудитория да разгласят за случая, за да няма и други измамени, пише draghonaz.