БНТ 2 ще излъчи благотворителния концерт „Вярвам в теб!"
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Април 2014 13:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БНТ 2 ще излъчи благотворителния концерт „Вярвам в теб!"

/КРОСС/ Вълнуващи моменти от благотворителния концерт „Вярвам в теб!" в подкрепа на децата с увреждания ще излъчи БНТ 2 на 5 април от 17.30 ч. 

Така всеки, който иска да подкрепи каузата за създаване на площадка, адаптирана за деца с увреждания, но не е успял да присъства на концерта на 19 март в зала 1 на НДК, ще може да се наслади на звездните мигове чрез ефира на БНТ2.

По време на излъчването ще може да бъде изпращан дарителски sms с текст DMS 123 на номер 17 777, за подпомагане на националната кампания „Вярвам в теб!"

Зрителите пред малкия екран ще видят избрани моменти от двучасовия концерт, провел се в НДК. Сред тях са участията на трупата на Нешка Робева и спектакълът „Еньовден", кларнетистите проф. Илия Илиев и син, Веселин Маринов, група „Конкурент", Йоанна Драгнева, Теди Кацарова, Маги Джанаварова, Ники Манолов, вокална група „Щурче", танцова формация „Танцувам не по-различно от теб", училище за певци „D Stars", Стефани Борисова, Кристиана Асенова, Галияна и актьорът Славчо Пеев.

Повече от половин година Азбукарите набират средства за създаване на обществена детска площадка във Велико Търново. По неофициална информация, децата с увреждания в България са повече от 40 хиляди. В старопрестолния град те са около 500.

„Детската площадка Азбукари във Велико Търново ще осигурява възможност не само за игра, но и за обучение, а смисълът й е социалната интеграция на децата с увреждания и опознаването им с техните връстнци. Призовавам за активна хуманна подкрепа, с чувство и дълг", заяви председателят на организацията Цвета Кирилова.

Сдружение „Азбукари" е създател на първата в България комбинирана обществена детска площадка в столичния Южен парк, подходяща за деца със специфични потребности. Средствата за изграждането й са осигурени от социално отговорния бизнес и дарения на граждани.

Всеки съмишленик може да подкрепи каузата за град Велико Търново със sms с текст DMS 123 на номер 17 777 или чрез банковата сметка BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.
Подробности на www.azbukari.org