Миков и Папазов валидираха пощенска марка, посветена на Учредителното събрание и на Търновската конституция
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Април 2014 13:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Миков и Папазов валидираха пощенска марка, посветена на Учредителното събрание и на Търновската конституция

/КРОСС/ Председателят на Народното събрание Михаил Миков и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов валидираха пощенска марка, посветена на 135-та годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция

МТИТС превърна в традиция отбелязването на важни събития и годишнини с пускане на специализирани пощенски марки, каза министър Данаил Папазов. Досега са пуснати в употреба повече от 10 филателни издания за Народното събрание, добави той.

„Четирите марки, които валидираме днес, изобразяват важни символи на парламентаризма - Търновската конституция, председателят на първото народно събрание в България Екзарх Антим I, първият парламентарен звънец, дневникът от пленарните заседания, както и действащата в момента Конституция на Република България", каза Данаил Папазов.

Валидираното днес пощенско-филателно издание се състои от четири пощенски марки, една марка в блок и специален пощенски печат. Художникът на изданието е Ивелина Велинова. Тиражът на пощенската марка е 11 000 броя.

На събитието присъстваха заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, председателят на Съюза на българските филателисти Спас Панчев, изпълнителният директор на „Български пощи" ЕАД Валентин Петков, народни представители и гости.