Рекордно количество контрабанда в лек автомобил откриха на Малко Търнов
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Април 2014 13:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рекордно количество контрабанда в лек автомобил откриха на Малко Търнов

/КРОСС/ Недекларирани 30 960 пластмасови филтри за цигари и 1 433 аксесоари с лого на световноизвестни търговски марки откриха в лек автомобил с полска регистрация митническите служители на митнически пункт Малко Търново.

Колата марка „Мерцедес" е влизала в страната от Турция. Шофьорът и пътниците в автомобила са заявили пред българските митнически служители, че не внасят търговски стоки за деклариране, а само личен багаж. По метода анализ на риска обаче митническите служители селектират автомобила за щателна проверка. При нея е установено, че в ръчен багаж, в кашони в купето и в багажника на колата са укрити 43 фабрични опаковки, съдържащи 30 960 пластмасови филтри за цигари с марка „ALKAN", както и 1 433 метални ключодържатели, стикери, емблеми и други аксесоари с лого на световноизвестни търговски марки. Установено е, че контрабандните стоки са собственост на шофьора на колата и на единия от пътниците.

Срещу двамата полски граждани са съставени актове за нарушение на Закона за митниците.

За случая ще бъдат сезирани и официалните правопритежатели на съответните търговски марки, в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения.