Пеевски - втори в евролистата на ДПС
Секция: ПОЛИТИКА
16 Април 2014 20:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пеевски - втори в евролистата на ДПС

София /КРОСС/ Делян Пеевски е почти сигурен евродепутат, след като стана ясно, че ДПС е на път да го постави на една от челните позиции в листата си за евровота. Заседанието на Изборния щаб на партията, на което присъстваха избрани журналисти, приключи малко след 20 ч., но имената на номинираните ще бъдат обявени утре. Лидерът на партията Лютви Местан посочи, че най-вероятно на първо място в листата ще бъде Филиз Хюсменова, следвана от Делян Пеевски, Неджми Али и Илхан Кючюков. На петата позиция най-вероятно ще бъде поставена Искра Михайлова.
По думите на Местан ДПС си поставя като политическа цел минимум да съхрани позицията си в Европейския парламент с трима свои представители, „а при определени условия, да се опита да осъществи един качествен пробив с четвърти".
„Няма съмнение, че резултатът от тези избори ще има пряко отношение, или отражение, и върху стабилността на кабинета на премиера Орешарски, зад който Движението за права и свободи стои твърдо", коментира още лидерът на ДПС.
За първи път листата на движението се реди в условия на публичност, а заседанието на изборния щаб протича в присъствието на поканени медии. Вече е ясен и слоганът на тази предизборна кампания: „ДПС в Европа, Европа в България".