Великденски концерт на Силви Вартан в София
Секция: Шоубизнес
17 Април 2014 13:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Великденски концерт на Силви Вартан в София

/КРОСС/ Световноизвестната френска певица Силви Вартан ще поздрави българската публика с грандиозен Великденски концерт на 24 април от 19.30 ч. в зала 1 на НДК.
Ден преди това, на 23 април от 11 ч., Вартан ще се срещне в Българското национално радио с българските медии.
Силви Вартан пристига в София от Токио, придружавана от топ музикантите, записали най-новия, четиридесети поред, диск на певицата - Sylvie in Nashville. Този албум оглави френските класации и предизвика безпрецедентно вълнение в социалните мрежи. Силви отново е на върха, и то с изключително динамична музика - от популярните френски шансони до рокзвученето на митичния Нашвил.
Освен осемте музиканти, заедно с нея на сцената ще бъдат и две беквокалистки. Шоуто е режисирано в САЩ, продукцията е технически сложна, но много атрактивна.
Силви Вартан има изключително дълга и успешна кариера във Франция и САЩ с 40 издадени диска, 1800 песни, 40 милиона продадени копия, шест филма, 2 хиляди корици на списания и хиляди разпродадени концерти. Българската публика още пази спомена за първия й концерт у нас след демократичните промени, когато тя разплака 4-хилядната зала с емоционалните си изпълнения.
В продължение на близо три десетилетия славата на Силви Вартан заливаше света, тя бе припозната за секс символ на Франция. Заедно с легендарните „Бийтълс", Вартан изнесе 50 изключителни концерта в зала „Олимпия".
Силви и първият й съпруг - Джони Холидей дълги години бяха най-популярната звездна двойка.
Концертът й в НДК е част от продължаващото в момента успешно световно турне и ще бъде истински великденски празник за нейните български почитатели.
Билети се продават в мрежата на Ивентим и на касата на НДК.