Великденска благотворителна изложба в Търговище събра 3 000 лв.
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Април 2014 16:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Великденска благотворителна изложба в Търговище събра 3 000 лв.

Търговище /КРОСС/ Близо 3 хиляди лева бяха събрани в Търговище по време на Великденската благотворителна изложба базар. Тя бе организирана от доброволци от Българския червен кръст и подкрепена от ученици, пенсионери и обществеността в града.
Събраните средства ще бъдат разпределени между осем деца с хронични заболявания, чиито семейства са в най-тежко състояние, съобщи Ваня Борисова от Българския червен кръст.
Цялостната инициатива е в рамките на един проект, който Българският червен кръст изпълнява - "Повишаване на информираността на обществото с проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права". И тази година възникна идеята нашите доброволци да организират Великденска благотворителна изложба - базар, която да има фондонабирателен характер и финансовите средства да бъдат използване за подкрепа на деца с хронични заболявания. Разбира се най-големите дарители са децата от училищата и възрастните хора от пенсионерките клубове, които предоставиха свои произведения уникати, които да бъдат продадени по време на изложбата базар, но успоредно с тях финансови средства дариха общинските съветници и Учителският клуб в град Търговище, каза Борисова, цитирана от БНР.