Снимки в австралийски таблоиди разгневиха Бъкингамския дворец
Секция: ЛЮБОПИТНО
21 Април 2014 17:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Снимки в австралийски таблоиди разгневиха Бъкингамския дворец

/КРОСС/ Публикуваните в австралийски таблоиди снимки на принц Уилям, херцогинята на Кеймбридж Кейт и малкия принц Джордж по време на посещението им в бившата британска колония предизвикаха силно недоволство в Бъкингамския дворец. От пресслужбата на британското семейство помолиха медиите на Острова да не препечатват снимките, а те на свой ред се отнесоха с уважение към кралската молба.
Фотографи заснеха Кейт докато си играе със сина си в градината на резиденцията на генерал-губернатора в Канбера, както и по време на разходка. На други снимки херцогът и херцогинята, хванати за ръце, се разхождат покрай брега на езерото. И двамата са облечени в дънки, ризи и пуловери.
Според Бъкингамския дворец фотографирането на членове на кралското семейство по време на почивката им е грубо нахлуване в личния живот и често подобни случаи завършват със съдебни спорове.
Припомняме, че миналата година правоохранителните органи във Франция повдигнаха обвинения на фотографът, който е заподозрян, че е снимал тайно полуголата Кейт.
Снимките, на които принц Уилям и съпругата му се пекат на терасата на хотел в южната част на Франция, се появиха във френското списание Closer в началото на септември 2012 година и предизвикаха международен скандал. Кралското семейство осъди на журналистите. Снимките на Кейт Мидълтън се появиха не само във Франция и Ирландия, но и в Италия, Дания и Швеция. Фотосите станаха хит и в Интернет. Въпреки това нито едно издание във Великобритания не помести скандалните кадри.