Депардийо със собствена верига ресторанти в Русия
Секция: ЛЮБОПИТНО
22 Април 2014 11:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депардийо със собствена верига ресторанти в Русия

/КРОСС/Жерар Депардийо планира за открие в Русия собствена верига ресторанти за бързо хранене.

Първата закусвалня ще бъде открита в Санкт Петербург, а следващата ще е в Москва. Актьорът планира и разширение на веригата на по-късен етап. В ресторантите ще се предлага предимно скара, разкрива самият Депардийо.

"Веригата ще функционира на принципа на франчайзинга. Вече продадох правата на заинтересовани руски предприемачи. Аз няма да участвам пряко в управлението на заведенията. Просто експортирам френско ноу-хау", казва Депардийо, за когото това не е първият опит в ресторантьорския бизнес.

Актьорът е собственик на френската кухня La Fontaine Gaillon, базирана в Париж. Депардийо освен това притежава агенциятата за недвижими имоти Cogimmo, винарската изба и бутик за нита La Cave a Gerard /"Пещерата на Жерар"/, както и хотела Cyran R плюс авиокомпания със същото име, чийто авиопарк се се състои от един-единствен самолет.

През януари 2013 г. Жерар Депардийо получи руско гражданство, като руският му паспорт бе връчен лично от президента Владимир Путин. Актьорът взе гражданство заради "данък богатство" в родната си Франция, достигащ до 70% от доходите.