Майката на убитото дете от Русе също е била бита от бащата
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Април 2014 08:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майката на убитото дете от Русе също е била бита от бащата

/КРОСС/ Майката на убитата в Русе Пламена е съсипана. За последно жената е видяла децата си миналото лято. Сега й се е наложило да види мъртвото тяло на 7-годишното си момиченце. Нейният живот е по-тежък, отколкото на повечето хора. 

Самата тя разказва пред Нова тв, че е била малтретирана и физически, и психически от бащата на децата й Пламен. В продължение на години обаче нито една институция не обърнала внимание на проблема й. Затова сега тя не иска да показваме лицето й, защото я е страх. Страх я е да не загуби и новото си семейство, страх я е и от това как хората ще приемат историята на живота й.

Едва 19-годишна Деница се обвързва до живот с 13 години по-възрастния от нея Пламен. Сключват брак през 2006 година, а няколко месеца по-късно се ражда първата им дъщеря - Пламена. Сега, осем години по-късно, Деница определя брака си с Пламен като грешка, защото още тогава самата тя е била пребивана от него.

Деница твърди, че е подавала жалби за побоите в полицията, но от там й обяснили, че не могат да се намесват в домашни проблеми. Показа и документ - лекарски преглед, който констатира, че заради преживяно физическо и психическо насилие Деница е развила депресия. Въпреки това през 2010 година в семейството се ражда второ дете - Десислава.

Пламен и Деница се развеждат през 2011 година по взаимно съгласие. Русенският съд дава родителските права върху двете момиченца на Пламен. Деница разказва, че е загубила правата върху двете си деца, защото е нямала апартамент и постоянен доход.

Години след развода си с Пламен Деница е намерила ново семейство в град Септември. Намерила е мъж, който я обича и свекърва, която се грижи за нея. Избягала е далеч от Русе и е разказала само на мъжа си тежката история на живота й. Страх я е, че ако близките му разберат истината за нея, може да загуби и новото си семейство, а така загубите в живота й ще станат твърде много.

След смъртта на голямото си дете Деница не знае какво да прави. Голямото й дете го няма, а малкото е настанено в дом за деца, лишени от родителски грижи. Страда от загубата, но казва, че няма финансовата възможност да вземе при себе си малката си дъщеря Десислава. Надява се родителите й в село Красен да поемат грижите за малкото момиченце.

Така животът на 26-годишната Деница стига до тук - в апартамента под наем в град Септември и с трагедията да загубиш завинаги детето си, което не си виждал от близо година.