Предстоящи събития в страната за утре, 24 април
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Април 2014 19:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 24 април

/КРОСС/ София.
СГС ще заседава по делото срещу Салахедин Бин Аладин от 10.30 часа.

София.
Споразумение за прозрачно и обективно отразяване на предизборната кампания за Европейски парламент ще бъде подписано от 11,00 ч., в зала 42 на Централната избирателна комисия.

София.
Среща на министър Цветлин Йовчев с посланици и дипломати по въпросите на сигурността в туризма ще се проведе в сградата на МВР. Брифингът ще започне в 15.00 часа.

София.
Международен семинар по социални политики за хора с увреждания „Европа 2020 - Интелигентен, устойчив и включващ растеж" ще започне от 10.00 часа в Столична община (ул. Московска 33, зала 5, ет. 5). Семинарът е на тема: „Европа 2020 - Нови социални политики и услуги, европейски добри практики и партньорства".

София.
Национална дискусия за бъдещата обща европейска селскостопанска политика ще се проведе от 11.00 часа в НДК. Във форума ще участва министърът на земеделието проф. Димитър Греков.

София.
Данните за междуфирмената задлъжнялост и развитието на малкия и среден бизнес в България ще бъдат представени на бизнес закуска от 10.30 часа в „Бизнес зала" на хотел Crystal Palace.

София.
От 11.00 ч. в зала „Средец" на хотел „Шератон" ще се проведе среща-дискусия с министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова. Събитието е част от поредицата "Уроци по лидерство".

София.
Дискусия на тема: „Анонимни ли са дарителите в медиите?" организира Български дарителски форум. Дискусията ще се състои от 10.00 ч. в Бизнес сграда „Хил Тауър" - „Брейн Тръст", бул. „Дж. Баучер" 76 А, ет. 3.

София.
От 10.30 ч. в Информационния център на Представителството на ЕК в България (ул. „Раковски" 124) ще проведе информационна среща на тема „Добри практики и възможности през новия програмен период - Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност".

София.
Научен форум „Книгата - нашето по-смислено настояще"
по повод Международния ден на книгата и авторското право ще започне в 9.00 часа в зала 208 на УниБИТ.

София.
От 12.30 ч. в сградата на КНСБ, ет. 11 в конферентна зала ще се проведе пресконференция на тема „Издръжката на живота през март 2014 г.".

София.
Пресконференция на тема: „Възможни ли са алтернативи на 15 километровия тунел „Крупник - Кресна" на АМ „Струма"?". Събитието ще започне от 10.00 ч в пресклуба на БТА.

София.
Екипът на българско-холандския проект „Новото тракийско злато" (НТЗ) ще представи успешния пример на Източните Родопи за устойчиво развитие чрез екотуризъм, биоземеделие и дива природа на пресконференция от 11.00 часа в пресклуба на БТА.

София.
Програмата на Общонационален копривщенски събор ще бъде представена на пресконференция от 12.00 часа в пресклуба на БТА.

София.
С прожекцията на документалния филм „Шевченко. Експедиция" ще бъде открита седмицата на съвременното украинско кино. Прожекцията ще започне в 20.30 часа в Дома на киното.

София.
Автошествие във връзка с годишнината от геноцида над арменския народ ще се проведе от 17.30 часа. Шествието ще тръгне от бул. Тодор Александров 31 към паметника на геноцида над арменците в арменските гробища.

Варна.
От 10.00 часа ще се проведе съвместна инициатива на екип „Застъпници за пътна безопасност" и сдружение „Отворена младеж". Инициативата ще се проведе в Първа езикова гимназия, ул. „Подвис" №29.

Варна.
Във връзка със 110-та годишнина на Варненска търговска гимназия „Г. С. Раковски" ще се проведе пресконференция в сградата на гимназията.

Бургас.
Бургаският свободен университет и Дипломатическият институт към МВнР организират дискусия с участието на министъра на външните работи Кристиан Вигенин. Темата на дискусията е „България в Европейския съюз: осигуряване на устойчиво развитие". Дискусията ще започне в 11.00 ч., Бургаски свободен университет, зала „Изток". Министър Вигенин ще се срещне с обществеността в Бургас от 17.30 часа, в зала „Компас" на хотел България.

Бургас. Проблемите на спешната помощ в България ще бъдат обсъдени от 14.30 часа Аулата на МБАЛ Бургас. В събитието ще участва здравния министър Таня Андреева.

Пловдив. Жертвите на Арменския геноцид ще бъдат почетени с шествие по главната улица на Пловдив и митинг в двора на арменската църква в града . Шествието тръгва на в 18,30 от ДНА.

Плевен.
Председатилят на общинския съвет в Плевен Дарин Ангелов ще коментира обстановката в общината на пресконференция от 9.30 часа в пресклуба на БТА.

Русе. В Русе ще бъдат наградени участниците в национална образователна инициатива „Цветната олимпиада". Събитието ще се проведе от 17.00 часа в пленарната зала на Община Русе.

Хасково. Пресконференция на председателя на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ще се проведе в пресклуба на БТА от 11.00 часа.