Станишев: „Южен поток" е от изключителна важност
Секция: ПОЛИТИКА
24 Април 2014 17:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станишев: „Южен поток" е от изключителна важност

Димитровград /КРОСС/ С възгласи победа и БСП посрещнаха лидера на партията Сергей Станишев в Димитровград. С членове и симпатизанти той обсъди важността на предстоящите евроизбори. Станишев заяви, че ЕС дава, но в кошара не вкарва.
"Има различни виждания за този съюз. Например десните защитават едрия капитал, а за социалистите приоритет са работните места и справянето с безработицата, особено младежката", заяви Станишев.

Местните жители използваха и възможността да поставят инфраструктурни проблеми от региона, като състоянието на пътя Димитровград-Симеоновград, негодната за пиене вода в Меричлери, нуждата от пречиствателна станция и др. Лидерът на БСП припомни, че през юни ще има преглед на изпълнението на публично инвестиционната програма на правителството и при възможност ще има пренасочване на средства.
По-рано през деня Станишев се срещна с ръководството на „Неохим" - Димитровград, което заяви, че основният въпрос за тях е сигурността и цената на газа. В тази връзка Станишев посочи, че от изключителна важност е проектът „Южен поток", чиято реализация ще даде възможност за разговори и за цената на газа.