Орешарски: Кабинетът предприе немалко стъпки, за да обърне негативните тенденции в икономиката
Секция: ИКОНОМИКА
25 Април 2014 13:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Орешарски: Кабинетът предприе немалко стъпки, за да обърне негативните тенденции в икономиката

/КРОСС/ "През годините Българската стопанска камара се утвърди като коректен партньор на държавата и същевременно като коректив на националните политики, взимайки активно участие в социално-икономическия диалог. Смятам, че откритото обсъждане на проблемите, въз основа на добрата експертиза, създава работещи решения и допринася за постигането на широк обществен консенсус по приоритетите на страната." Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на 14-тото Общо събрание на БСК, което се провежда днес в Шератон.

Премиерът изрази своята висока оценка за професионализма и за отговорното отношение на Камарата към цялостното социално-икономическо развитие на България.

„С радост мога да отбележа висока степен на сходство на разбиранията ни за сферите, които днес изискват повишено внимание и повече усилия - преодоляването на негативните ефекти от кризата, подобряването на конкурентноспособността на българската икономика и на бизнес климата, както и постигането на по- устойчив растеж. Разчитаме на вашата конструктивност в общия стремеж да постигнем тези амбициозни цели", заяви министър-председателят.

Премиерът Орешарски подчерта, че кабинетът предприе немалко стъпки през изминалите месеци, за да обърне негативните тенденции в икономиката.

„Държим на последователност в мерките за намаляване на административните тежести, създаването на по-благоприятни условия за правене на бизнес в България и насърчаването на инвестициите. Полагаме усилия в посока на електронизация на услугите, внедряване на иновации и реиндустриализация. И не на последно място - стремим се държавата да задава тон на коректност във взаимоотношенията ни с бизнеса", изтъкна премиерът.

Министър-председателят добави, че кабинетът е показал, че за него е важен диалогът с българските работодатели, със синдикатите, с гражданските и неправителствени организации.

„Защото считаме, че е необходимо всеки, съобразно своите компетенции, да работи в една обща посока - да върнем страната на пътя на икономическия растеж, да постигнем по-висока степен на социална отговорност и по-голяма удовлетвореност на българските граждани от качеството на живот. Това е начинът всички ние да живеем в една по-добра държава", заяви премиерът Орешарски.