Първанова предизвика на дебат младите в Стара Загора
Секция: ПОЛИТИКА
29 Април 2014 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първанова предизвика на дебат младите в Стара Загора

/КРОСС/ Какво прави един евродепутат, как протича един ден в Европейския парламент, как се спори в Брюксел, как се защитават интересите на българския гражданин, спорят ли помежду си българските представители - това бяха само малка част от въпросите, на които отговори д-р Антония Първанова на младите хора в Стара Загора. Близо два часа продължи срещата в градската библиотека в понеделник. Д-р Първанова бе в Града на липите по специална покана като евродепутат за участие в регионален дебат, организиран от екипа на информационен център „Европа директон" -Стара Загора.

Младите хора се интересуваха от всичко, което се случва на европейската политическа сцена. Д-р Пъравнова разаказа за своите инициативи като отново повтори, че най-важната област, в която ще продължи да работи е свързана с достойното и равноправно място на българите на европейския трудов пазар. Равнопоставеността на половете е друга област на нейната дейност, в която ще продължи и в бъдеще. Отварянето на Договора по повод инициативата за включване на здравеопазването в документа на страните-членки предизвика моного въпроси.

Д-р Първанова каза на младите хора, че е много важно в Европейския парламент на 25 май да бъдат избрани можещи, знаещи , компетентни българи, които са напълно наясно с работата на европейските институции. На следващия ЕП се пада да извърши поредица от реформи и най- вече да се отговори на въпроса "Накъде отива Европа?". Според д-р Първанова време е вече общото европейско законодателство да бъде насочено преди всичко към хората, към техните конкретни нужди, за да се преодолее евроскептицизма.

Младите българи поискаха от д-р Първанова да бъде променено българското законодателство за снижаване границата на гласуване. Тя обясни, че е на същото мнение - възможност за гласуване от 16 години у нас, така както е в някои европейски страни.

„Моите усилия са свързани с вашето бъдеще, вие сте млади хора, с иновативни идеи, с възможност за реализация с амбиции, които подкрепям", каза лидерът на НДСВ в края на срещата.

В Стара Загора д-р Първанова разговаря и със симпатизанти на коалицията КОД - Анотния Пръванова, Илиана Раева - ОБ, НДСВ, СДП. На срещата старозагорец с малък бизнес разказа, че в момента работи в страх , няма никаква защита от държавата и поиска пакет от мерки вбъдеще. Хората питаха за пенсиите, за това какво ще направи Европа за този край, за възможността да живеят по-спокойно.