КОД: Медиите и социолозите също да подпишат споразумение за почтеност
Секция: ПОЛИТИКА
29 Април 2014 20:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
КОД: Медиите и социолозите също да подпишат споразумение за почтеност

/КРОСС/ Коалиция „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП" подписа споразумението, предложено от гражданско движение ДНЕС, за политическа почтеност и толерантност в изборната кампания.

С подписването на споразумението политическите сили декларират, че интересите на България и на българските граждани са най-важната причина да участват в предстоящите избори, както и че независимо от изборните резултати, ще работят за развитието на диалога с гражданското общество и за укрепване на авторитета на България в ЕС.

От името на „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП" споразумението подписаха лидерите на НДСВ д-р Антония Първанова и на партия „Обединена България" Илиана Раева.

Д-р Първанова предложи същото „Споразумение за политическа почтеност и толерантност" да бъде подписано и от медиите и социологическите агенции.

„Защото ще ми се да вярвам, че ако до днес това споразумение и клаузите в него не бяха факт, те от момента на подписването ще станат факт. Но пък практиката, въпреки споразумението, не е така успешна - нито по отношение на купуване на гласове, нито по отношение на толерантност, нито по отношение на използване на медии и социологически агенции. Затова колкото повече неправитлествени организации и политически партии се присъединяват към вашите усилия, мисля че толоква повече работата ни ще се цивилизова по време на избори и не само по време на избори. И ще можем да говорим за европейски политики и какво са свършили досега депутатите, какво ще свършат, а не само какви компромати ще успеят да извадят. И така - предложете на медиите и на социологическите агенции да подпишат споразумението". С тези думи се обърна д-р Първанова към инициаторите на споразумението от движение ДНЕС и към представителите на медиите.

„Първо искам да благодаря за тази инициатива, която е много важна. Това е нашето първо участие на политическата сцена. Като лидер на „Обединена България" и като част от „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП" бих искала да кажа, че само факта, че с д-р Първанова сме тук, въпреки натоварената програма, показва отношението към вашата инициатива", каза Илиана Раева.

„Аз мисля, че нашата същност е толерантност и ние не бихме могли да водим друга кампания. Аз съм израснала с феъйрплей и така отговорно заявявам, че нашата коалиция ще бъде най-яркият пример за това как трябва да се води една кампания - позитивна", заяви още Илиана Раева.