БТПП: Очакваме държавата да продължи с мерките за подобряване на бизнес средата
Секция: ИКОНОМИКА
13 Май 2014 16:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БТПП: Очакваме държавата да продължи с мерките за подобряване на бизнес средата

София /КРОСС/ Най-после Агенцията по вписванията предприе мерки за намаляване на финансовата тежест върху бизнеса - така председателят на БТПП Цветан Симеонов коментира отчетените от вицепремиера и правосъден министър Зинаида Златанова 22% понижение на административната тежест за бизнеса и гражданите.
Зинаида Златанова представи данните по време на конференция в гранд хотел София на тема „С лице към бизнеса и добрите европейски практики", организирана от Министерството на правосъдието и Агенция по вписванията, на която присъстваха и представители на бизнеса, гражданското общество, чуждестранни дипломатически представителства и международни организации. БТПП бе представена от председателя на Палатата Цветан Симеонов.
Припомняме, че намаляването на административната тежест е отдавнашна препоръка от членовете на БТПП и едно от условията за подобряване на бизнес средата. „Надяваме се, направената първа сериозна стъпка в тази посока да бъде продължена и добрата работа на Търговския регистър да се превърне в още един стимул за инвеститорите в България", допълни председателят на БТПП.
В рамките на конференцията бяха представени инициативи за по-добро обслужване от структурите на правосъдното министерство на фирми и граждани, включително чрез мобилното приложение за достъп до Търговския регистър.
Според прогнозите на вицепремиера и правосъдния министър Зинаида Златанова, до края на 2014 г. реалният ефект за фирми и физически лица от понижените такси ще възлезе на 7 290 349 лв.