Първанова: Готова съм да поведа страната
Секция: ПОЛИТИКА
18 Май 2014 16:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първанова: Готова съм да поведа страната

София /КРОСС/ Това, което върших пет години в Европейския парламент по време на правителството на ГЕРБ, беше обект на медийно затъмнение, защото не е удобно да се знае, че има някой, който върши повече от собствените им евродепутати. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на коалиция КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП д-р Антония Първанова.
„Делян Пеевски обяви, че е бил притискан от тях за определени медийни поръчки. След като той вече уж няма тези медии, а ГЕРБ не е на власт, защо съм обект на медийно затъмнение", попита тя и вметна, че очевидно има договорка.
Според Първанова българските листи за евровота са кухи.
Станишев никога не е бил евродепутат и не знае с какво се занимават евродепутатите. „Най-лесният начин да се ориентираме дали са кухи листите е като погледнем VoteWatch. Там ще открием, че листите на тези, които имат най-големи претенции, са доста невлиятелни и досега не са направили съществен принос в европейското законодателство", посочи политикът. Тя добави, че е лесно да политиканстваш, да си чешеш езика на европейската сцена, но не е лесно да направиш нещо, което да е в полза на хората.
Антония Първанова бе категорична, че в страната ни няма истинска кампания. Всички се подготвят за разпределението на властта вътре в България. Знаят, че ако отидат в ЕП, ще трябва да работят по неговите правила. Там няма как да се докопат до екстри. Битката е тук партиите да се капсулират. Капсулират се в ляво и в дясно и нищо не е истинско, посочи тя.
И призова всички дясномислещи в страната на 25 май да гласуват с номер 17. От тук започвам един проект за център-дясно - сериозно и отговорно. Аз съм отговорен политик. Каквото съм обещала, съм го изпълнила.
Важно е за българските граждани - дали ще гласуват за проект или за нещо истинско. Моят призив е да се гласува за отговорни политици. Хубаво е да има смяна на управлението. Крайно време е жена да се грижи за България. Готова съм да поведа страната. Готова съм да посветя своя живот на успеха на народа, каза в заключение д-р Първанова.