19-годишен стреля с пушка в центъра на Бургас, рани майка с бебе
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Май 2014 14:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
19-годишен стреля с пушка в центъра на Бургас, рани майка с бебе

Бургас /КРОСС/ Две жени са били простреляни с въздушна пушка в центъра на Бургас вчера, съобщават от полицията. Инцидентът станал пред пицария на улица "Александър Велики" около 15:00 часа след обяд.
По думите на едната от пострадалите - 27 годишна бургазлийка, заедно с приятеля си и шестмесечното им бебе седнали на външните маси на заведението, когато жената чула специфичен шум и усетила болка в горната част на дясното си бедро. След около пет минути бургазлийката чула същия шум в близост до тяхната маса и видяла как друга клиентка също е наранена.
Жената заедно с бебето си се скрила в заведението и подала сигнал на тел. 112 за стрелбата с въздушната пушка. Констатирано е, че пушката е собственост на 20-годишния Димитър Толев от Бургас, обитаващ жилище на четвъртия етаж на сграда срещу въпросното заведение. Същият предоставил въздушната си пушка на 19-годишния си приятел Наби Асад, който решил да я пробва по гларусите, без да съобрази, че може да нарани и случайни хора.
Въздушната пушка заедно с 46 сачми е предадена с протокол за доброволно предаване. Получените от двете клиентки наранявания са леки, като те са отказали получаването на медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство, съобщава burgasutre.bg.