Антония Първанова: Развихря се мащабна акция по купуване на гласове и наблюдатели
Секция: ПОЛИТИКА
23 Май 2014 09:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антония Първанова: Развихря се мащабна акция по купуване на гласове и наблюдатели

/КРОСС/ „Развихря се мащабна акция по купуване на гласове и наблюдатели. Смущаващ е фактът, че като независими наблюдатели са регистрирани огромно количество хора от неправителствени организации, свързани с политически партии", каза водачът на листата на коалиция КОД Антония Първанова в интервю за БНТ.

Институтът за развитие на публичната среда, „Прозрачност без граници" и „Галъп" регистрират общо около 400 наблюдатели. В същото време „План БГ" с председател Николай Бареков регистрира като независими 14 хиляди наблюдатели, а свързаната с ДПС Фондация „Младежка толерантност" - още повече, посочи Първанова.

„Знаем, че в България от години има купен и контролиран вот. Ако нашият народ държи на това да бъде излъган и напазаруван закратко, цената на един политик не тежи в посока „Работи!", а в посока „Намери си голяма политическа формация, продай се сам, гледай си собствените интереси и не се занимавай с интересите на народа!" Ако сигналът на народа е такъв, може би всички трябва да се замислим. Избирателите трябва да покажат, че държат на свършената работа, а не на това кой колко твърди ядра има, колко купени гласове може да извади или колко лъжи може да обещае", заяви Първанова.

Според нея, трябва да има предсрочни избори в страната, защото парламентът не функционира и има нужда от фундаментална реформа.

„Страната ни върви от лошо по-лошо. Задавам си въпроса дали не достигнахме критичния праг, от който нататък българската държава няма да може да се върне към живот? Дясното в България е проект на БКП и Държавна сигурност, олигарсите също започнаха да правят свои проекти. Всичко е цирк, а формата на бойкот не е довела никой парламент и държава до успех", отбеляза Първанова.