Светът полудя по зелените пикантни колбаси от Горна Бавария
Секция: ЛЮБОПИТНО
29 Май 2014 19:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Светът полудя по зелените пикантни колбаси от Горна Бавария

/КРОСС/ Майстори-кулинари от Горна Бавария изобретиха нов вид наденица. Прибавяйки към традиционните бели баварски колбаси японски зелен чай на прах, те са създали деликатес с необичаен зелен цвят.
Историята на продукта е следната - след кратък престой в Япония, Вернер Гроп станал голям фен на зеления чай на прах матча. В Германия заедно с приятеля си Маркус Хинтербергер решили да проверят какво се случва, ако добавят малко от японския прах в мляното месо, приготвено по
традиционна баварска рецепта. Така се получили зелените пикантни колбаси, които имат горчив вкус и се радват на голяма популярност.
След няколко репортажа по телевизията за смелия кулинарен експеримент започват да валят поръчки не само от местните жители, но и от чужбина - от Швейцария, Великобритания, Франция, Чехия, САЩ и Япония, пише Süddeutsche Zeitung.