Лидерството на LG в защита на околната среда провокира положителна промяна по цял свят
Секция: Технологии
10 Юни 2014 11:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лидерството на LG в защита на околната среда провокира положителна промяна по цял свят

/КРОСС/ LG Electronics (LG) бе домакин на редица дейности, планирани да съвпаднат с тазгодишния Световен ден на околната среда на 5 юни, в защита на неоспоримия им ангажимент за по-отговорно отношение към околната среда.

LG споделя общата цел за насърчаване на повече хора да живеят по устойчив начин с Програмата за околна среда на ООН, спонсорът на Световния ден на околната среда. От 1 май до 5 юни, LG излъчи 30-секунден рекламен клип за кампанията на Програмата за околна среда на ООН за 2014 „Извиси гласа си, не повишавай равнището на морската вода" върху своите LED билборди на Times Square в Ню Йорк и Piccadilly Circus в Лондон. Видеото играе важна роля в глобалната социална кампания на LG, LG Hope Screen. Предавайки важно послание директно до повече от 1.5 милиона души дневно в две от най-посещаваните места по света, LG има за цел да промотира огромните усилия, извършвани от неправителствените организации пред голяма, международна публика.

LG отпразнува Световния ден на околната среда като се включи в няколко екологично насочени активности, част от Световния ден на доброволеца. В Корея работният синдикат на LG организира обучение по повод употребата на екологична електроника. В него се включиха около 100 деца, които научиха повече за новите иновации в областта. На 1 юни персоналът на LG в САЩ сподели посланието си за устойчивост с общността като взе участие в 5-километрово надбягване. По време на провеждането му участниците споделиха съвети, свързани с пестенето на енергия и предизвикаха хората да ги прилагат вкъщи. Служителите на LG в Малайзия и Австрия предпочетоха да почетат Световния ден на околната среда с прости ежедневни дейности, свързани с пестенето на енергия като намаляване броя на принтираните материали, изключване на светлините и оставяне на компютрите си в състояние на изчакване, когато не се използват.

Иновативните технологии на LG също са разработени с фокус върху подобряване на енергийната ефективност с цел да се намали въздействието им върху околната среда. За да продължи лидерството си в предлагането на екологични продукти, Агенцията за защита на околната среда в САЩ (EPA) призна усилията на LG с наградата „ENERGY STAR Partner Excellence" за 2014 година. В периода 2009-2012 г. LG е обявена за член на световните лидери на the Carbon Management Global Leaders Club by the Carbon Disclosure Project Korea.