Гледат мярката на шофьора, който прегази Паоло
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юни 2014 07:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гледат мярката на шофьора, който прегази Паоло

Пловдив/КРОСС/Пловдивският апелативен съд ще разгледа мярката за неотклонение "домашен арест" на Георги Сапунджиев. 

Сапунджиев е обвинен за това, че началото на юни прегази с автомобила си четиригодишния Паоло на пешеходна зона в Стара Загора. Направените проби за алкохол и наркотици са отрицателни.

Георги Сапунджиев е на 44 години, с две деца и живее в близкото село Змейово.

"Очаквам затвор за този човек. Не че това ще ме удовлетвори, но го искам заради чувството, че има някаква справедливост, че има закони" - каза пред "24 часа" Красимира Иванова, майката на прегазения в пешеходната зона на Стара Загора Паоло.

Майки ще посрещнат убиеца на Паоло пред съда в Пловдив. След случая с блъснатото момче в Стара Загора, те се обединяват около идеята за промяна в Закона за движение по пътищата и Наказателния кодекс.

„Всички майки и организации, които сме загрижени за движението по пътищата, настояваме да се спазва Закона за движение по пътищата и да се прилага с по-голяма строгост, особено при водачите, които са употребили алкохол или са навлезли в пешеходна зона", обясни д-р Мариела Даскалова от сдружение „Зачатие".

„Ще се съберем, за да присъстваме като граждани, защото ние не сме забравили, а и обществото не трябва да забравя. На нас не ни е все едно дали ще го пуснат този човек или ще си понесе някакво наказание", категорична бе Вера Вулджева от фондация „Искам бебе".

От 5 юни в интернет върви подписка с искане за публичен съдебен процес и ефективна присъда срещу Георги Сапунджиев. До момента са се включили близо 2 700 души.