Трима цигани пребиха влюбена двойка – единият блудствал с момичето
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Юни 2014 15:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трима цигани пребиха влюбена двойка – единият блудствал с момичето

/КРОСС/ На пресконференция в Окръжна прокуратура - Плевен, окръжният прокурор Иво Радев, прокурор Николай Пачевски и шефът на ОД на МВР Йордан Каменов информираха медиите за извършени в близките дни три тежки умишлени престъпления от трима криминално проявени,съобщава Дарик радио.

Иво Радев уточни, че е образувано досъдебно производство за грабеж, опит за незаконно проникване в чуждо жилище и блудство.

Извършителите са задържани с постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" с определение на Окръжен съд - Плевен.

Наблюдаващият прокурор Николай Пачевски обясни, че на 19 юни в покрайнините на Плевен, момче и момиче - на 19 и на 24 години около 1:00 часа през нощта в лек автомобил "БМВ" си разменяли интимности като в този момент били нападнати от трима и им е нанесен жесток побой. При това им били отнети мобилни телефони "Самсунг Галакси" и "Lg", и двата с активни СИМ карти, и сумата от 20 лева.

По време на побоя с момичето са били извършени и блудствени действия от един от тримата нападатели като в момента се работи и по версия за опит за отвличане на момичето.

Пострадалите успели да избягат и да се скрият в една от близките къщи. Нападателите ги последвали и опитали да проникнат и в къщата, но тогава бил подаден сигнал и екип полицаи е заловил извършителите.

И тримата извършители - Христо П. - малолетен, който е бил най-активен при нападемието, Нено Х. и Тодор М. са осъждани и по тази причина от прокуратурата са предложили, съдът да вземе най-тежките мерки.

Малолетният е осъждан за кражби, грабежи и общоопасни престъпления като дори в момента е в изпитателен по едната присъда. И тримата са цигани от плевенската махала "Бала баир" - безработни и получаващи социални помощи.

Прокурор Пачевски обясни, че няма мотив за нападението, тримата са били пияни и агресивни и с пръти разбили обзорното и странично дясно стъкло на колата. Двама са влезли в автомобила през багажното отделение като са изкарали потърпевшите, които още в началото на побоя момчето и момичето са предложили да си дадат всички ценности, но въпреки това побоят е бил толкова тежък, че момчето е лежало пет дни в болница.

Шефът на ОД на МВР - Плевен Йордан Каменов обясни, че първоначално с други свои познати с автомобили, тримата се насочили от местността "Бала баир" край Плевен към село Буковлък за разчистване на неуредени стари семейни отношения. Тогава в полицията е постъпил сигнал за групата и екипи на Първо РУП са предотвратили инцидент между ромите.

Пътниците на една от тези три коли, при връщането си към Плевен са се натъкнали на младежите в автомобила. Събраните доказателства изясняват, че най-младият - на 17 години, е бил най-жесток. Един от съучастниците му е в условия на опасен рецидив и затова повдигнатото срещу него обвинение ще бъде лишаване от свобода от 5 до 15 години. За останалите двама наказанието според текстовете на закона е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Още по-тежка присъда грози нападателите за другите две престъпления - блудствени действия и проникване в чужд имот с разрушаване на здраво направени прегради.