Пловдивските таксиджии учредиха нова организация
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Юли 2014 16:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пловдивските таксиджии учредиха нова организация

350 таксиметрови шофьори от Пловдив учредиха ново професионално сдружение „Асоциация на таксиметровите водачи - Пловдив". Инициатор и председател на Асоциацията е Диян Станев, собственик на една от най- големите таксиметрови компании в града. Сдружението е регистрирано в Пловдивския окръжен съд с решение 206 от 23 юни 2014 година. Целите на асоциацията са защита на социалните, икономическите и професионалните интереси на таксиметровите шофьори , повишаване на коректността и въвеждането на строги етични норми в бранша.
Учередителите настояват за въвеждане на единна тарифа на такситата, която да важи в рамките на града. Те обявиха, че ще се борят срещу нелегалните таксита, ще инициират законодателни промени и ще помагат на таксиметрови водачи в неравностойно положение. Асоциацията разполага с юрист, който ще оказва правна помощ на членовете на сдружението.
„Целта ни е да защитим интересите както на водачите, така и на клиентите. Бихме желали да има регламент и когато хората се возят на такси да бъдат по-спокойни. Искаме бизнесът да стане прозрачен, да няма помпаджии, да няма незаконни таксита. Имаме идеи да променим начина на работа с институциите: с ДАИ, общината, НАП, заяви председателят на Асоциацията Диян Станев, цитиран от gustonews.bg.