Ексадвокатът на Тимошенко замесен в търговията с органи на украински войници?
Секция: СВЯТ
07 Юли 2014 12:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ексадвокатът на Тимошенко замесен в търговията с органи на украински войници?

/КРОСС/ Днес в мрежата активно се обсъжда шокираща новина: бившият адвокат на Юлия Тимошенко Сергей Власенко е замесен в търговията с органи на ранените украински войници. Неговата страница в социалната мрежа бе разбита от хакери и там е открита кореспонденцията на Власенко с немския доктор Олга Вибер, в която става въпрос за доставки на „материал” (човешки органи), съобщават от телевизия „Россия-24”. Кореспонденцията е водена в периода от февруари до юни тази година на руски език.

„Ето че и аз съм тук. Нашата втора партия мина добре, клиентите са доволни, появиха се и нови. Съдейки по новините, събитията са на наша страна. Как мислиш, дали ще променят курса?”, пита Вибер в едно от съобщенията, очевидно имайки предвид активната фаза на силовата операция в югоизточната част на Украйна.

„Не се предвижда, ще има с какво да работим! Нашите западни партньори с политиката си създават не само добри условия за нас, но и най-важното – количество!”, заявява в отговор Власенко.

„Поръчките се увеличават, стигат ли ти хора?”

„Засега се справяме със същите ресурси, просто работят по-интензивно, от доброто заплащане никой няма да се откаже”.

Вибер описва подробно каква точно „стока” й е необходима. Например: „17 сърца, 50 бъбрека, нов черен дроб – 35 броя, 30 панкреаса и 5 бели дроба”. За тази цел използват съкратени термини на английски език: сor-сърце, nep – бъбрек, hep – черен дроб, pan – панкреас, pul – бял дроб.

Доставчик на „малотрайната стока” е командирът на отряда „Донбас” Семьон Семьонченко.

На моменти Вибер се оплаква пред Власенко за некачествената стока, а той на свой ред се оправдава с тежките условия на работа: изземането на органи у още живи хора, както се изисква от немците, той не може да осигури, тъй като е забранено от ръководството на СБУ (Съвета за сигурност – бел.ред).

„Серьожа, аз направих поръчка, но в последната пратка имаше много некачествена стока! Така ме подвеждаш”, казва лекарката.

„От моя страна за това и дума не може да става, на теб и Наливайченко ти каза това в последния разговор! Има голям риск от изтичане на информация, както и много въпроси от местния персонал, а аз с това не желая да съм свързан”, пояснява Власенко.

Самият той се нахвърля над Семьонченко: „Побързайте, защото, ако не се вместите в 14 часа от момента на изземане, то ние ще получим само 30 % от стойността! А това означава, че вие няма да получите екипировката си, разбираш ли?”.

„Напълно наясно съм, Сергей Владимирович. Ние се стараем, имаме много загуби. Ето, в последния ход изгубихме 20 момчета”, оправдава се доставчикът.

Власенко: „Работете. Следващото изземане трябва да направите „според технологията”. Иначе ще подведеш не само мен!”

Източник: КП