Американски магнат пуска на пазара уникален суперкар /видео/
Секция: Автомобили
14 Юли 2014 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Американски магнат пуска на пазара уникален суперкар /видео/

/КРОСС/ Финансистът, режисьор и колекционер на редки автомобили Джеймс Гликенхаус е решил да стане самостоятелен автопроизводител.

Неговата компания Scuderia Cameron Glickenhaus смята да пусне на пазара суперкар с име SCG 003.

Джеймс нарича третия си проект автомобил от клас LMP1 /клас състезателни автомобили в прочутото състезание 24-е часа на Льо Ман/ в „кожата" на далеч по-слабия клас GT. Това означава, че колата ще може да се кара по нормални пътища, но смело ще може и да хвърля предизвикателства към лидерите в прочутата надпревара. Това означава, че колата ще се прави в два варианта - за нормална употреба и за участие в състезания.

За разлика от предишните упражнения по темата, когато за база се използваха модели на Ferrari, суперкарът SCG 003 се проектира от бял лист. Пътният вариант на SCG 003 трябва да е готов за Женевския автосалон догодина, а състезателният малко по-късно, като той ще стартира в 24-е часа на Нюрбургринг.

Джеймс Гликенхаус е известен в автомобилния свят като човека подтикнал Ferrari към идеята за заводски специални изпълнения, носещ и това име - Ferrari Special Project, пише Auto-press.

video:http://www.youtube.com/watch?v=tzwnPduKoWw