Откриват нов логистичен център на Ficosota за над 11 милиона лева
Секция: ИКОНОМИКА
14 Юли 2014 21:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриват нов логистичен център на Ficosota за над 11 милиона лева

/КРОСС/ Ficosota ще инвестира 50 милиона лева в развитие на производствената си база в периода 2013-2015 г., обяви Красен Кюркчиев, управител на Ficosota, по време на откриването на нов логистичен център на компанията в Шумен. Новият склад на обща стойност над 11 милиона лева беше открит навръх 20-годишнината на една от най-успешните български фирми, оперираща на повече от 40 пазара.

Логистичният център е разположен върху 8500 кв. м застроена площ, които събират 20 000 палетни места. Последното обслужваемо ниво е на 15,30 м. В склада ще се използват шесто поколение машини VNA manup, водени индуктивно и с транспондери. Това е най-високият склад на Балканите, използващ такъв тип техника. Една от основните характеристики на сградата е, че е значително по-висока от стандартно изпълняваните складове, и като такава изискванията към конструкциите, подовете, осветлението и отоплението са значително завишени. Сградата пести електроенергия, благодарение на интегрираната система за управление на осветлението.

Ficosota планира да изгради и цялостен сграден мениджмънт, включващ и ОВК инсталациите, с което комплексът ще стане още по-природосъобразен.

Проектант на логистичния център е „Зуум студио", а главен изпълнител - „Кордеел България". Построяването му е отнело 10 месеца. Мениджмънтът на Ficosota е щастлив, че строителството е завършило за отбелязването на 20-годишнината на компанията и нарича новата си инвестиция най-големия подарък за празника си.

Венцислав Венков, областен управител на Шумен, приветства Ficosota и заяви, че братята Красен и Жечко Кюркчиеви отдавна са част от икономическата и бизнес история на града. Официален гост на събитието беше кметът на Шумен Красимир Костов.

Ficosota е изцяло българска компания за производство на бързооборотни стоки, основана през 1994 г. Компанията е производител на популярни марки като Savex, Teo, Semana, Pufies, Maretti, Milde, Terter и много други. Изнася продукция за Балканите, Източна и Западна Европа, Азия, Латинска и Северна Америка. Наскоро Ficosota откри свой офис в Сингапур. В компанията работят над 900 служители. Носител е на наградата „Предприемач на годината" за 2011 г. на Европейските бизнес награди.