"Етъра" показва историята си в снимки
Секция: КУЛТУРА
19 Юли 2014 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Етъра" показва историята си в снимки

/КРОСС/ Изложба на открито "Мечта вградена в камък и дърво" в АЕК "Етър"-Габрово представя историята на комплекса в снимки. Посветена на 50-годишнината от първата копка на музея и историята около създаването му, уредниците Величка Илиева и Росица Бинева доразвиват през 2014 г. идеята, за да разширят изложбата и представят Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" в цялото му многообразие.

На постерите с текстове и богат снимков материал са представени първите майстори, строителството на емблематични сгради, отбелязването на празниците от народния календар, възстановките, които допълнително оживяват музея на открито, едни от най-интересните гостуващи изложби, които представят бита, традициите и занаятите и на други райони на страната.

Най-мащабното събитие в музея, Панаира на занаятите, също е представено с много цветни снимки, пресъздаващи настроението на празника и информация за началото на идеята. Следващите два постера разказват за приемствеността, която музея прави между поколенията, като е един от първите музеи в страната с традиции в работата с младежка публика. Изложбата завършва с почитането на по-важните дати в историята на музея и със снимки от годишнините на АЕК "Етър"