Трима с хепатит приети за час в инфекциозното в Благоевград
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юли 2014 12:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трима с хепатит приети за час в инфекциозното в Благоевград

/КРОСС/ Трима заразени с хепатит бяха настанени за около час вчера в инфекциозно отделение на МБАЛ Благоевград. Бройката изненада лекарите, тъй като отдавна не се бе случвало толкова заразени с вируса да постъпят само за ден. Лято е и вирусът на хепатита се активизира.Трудно е да се уловят първоначалните симптоми, тъй като имитират банална инфекция, протича с повръщане, висока температура, гадене и отпадналост, болки в мускулите и ставите, болезненост в горната част на корема, сърбеж по кожата и т. н.
Затова при тези симптоми незабавно трябва да се търси лекарска помощ. В момента инфекциозно отделение на МБАЛ Благоевград е препълнено. 25-има са пациентите настанени там след ухапване от кърлежи.
Всяка година преносителите на Лаймска болест -кърлежите създават сериозни проблеми на лекари и пациенти. Отново припомняме, че в сезона на лятото, не трябва да се ходи из затревени площи с голи крака, има опасност от кърлежи и змии. Никога не правете опит да изваждате кърлежа сами, а търсете незабавно лекарска помощ, съобщава struma.com.