Порой удави Варна и Бургас /видео/
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юли 2014 17:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Порой удави Варна и Бургас  /видео/

Варна /КРОСС/ Страхотен дъжд се излива над централната част на град Варна. Той започна около 16:00 часа и продължава и в момента. В много части на града освен дъжда се изсипа и градушка.
Някои от улиците в морската столица вече не издържат на количеството вода и почват да приличат по-скоро на реки.
Централният подлез "Шипка" във Варна е под вода. Ако някой влезе с автомобил буквално може да се удави. Възможно е да има и високо напрежение във водата. Осветлението не е изключено.
Вече има сигнали и за паднали дървета.
Ситуацията кореспондира с прогнозата на синоптиците за времето днес. Те предупредиха за валежи и възможност за гръмотевици в Североизточна България в днешния следобед, съобщава местният сайт petel.bg.

video:http://www.youtube.com/watch?v=9sJt9NYg4FA

Пороен дъжд потопи и центъра на град Бургас. Районът около ж.п. гарата плува под вода, шахтата-гейзер изригна отново точно до светофара, при проливния дъжд, който се изсипва в центъра на Бургас. Под вода е главната улица „Александровска". Вода до колене се стича и по ул. „Гладстон". Дъждът, придружен със силен вятър, отново чупи клони.
В същото време докато потопът залива центъра, в бургаския ж.к „Славейков" изгря слънце. Бурята премина през комплекса за две минути, съобщава flagman.bg.