Записът на разговора между опълченците за катастрофата на Боинг 777 в Украйна е монтаж
Секция: СВЯТ
21 Юли 2014 11:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Записът на разговора между опълченците за катастрофата на Боинг 777 в Украйна е монтаж

/КРОСС/ Публикуваният в Интернет от украинските спецслужби запис на преговорите между опълченци, на които се обсъжда унищожаването на малайзийския Боинг, е монтаж. Това заявиха руски експерти, които изследваха записа. Според тях, това е монтаж, представляващ  няколко съединени несвързани разговора, съобщи ИТАР-ТАСС.

Според експертите, анализът на аудиозаписа показва, че той не е цялостен файл, а е монтиран от множество несвързани помежду си разговори. Освен това, спектралната картина на различните откъси от записа се различава. Най-странното обаче, е това, че при разглеждането на свойствата на файла става ясно, че той е създаден вечерта на 16 юли, тоест непосредствено преди катастрофата.

Записът, за който става дума, е открит от украинската служба за сигурност на 18 юли, като от там обявиха, че на него е записан гласът на опълченеца от Горловка Игор Безльор, известен като „Бяс”. Самият Безльор потвърди, че наистина е изрекъл думите от записа, но е ставало дума за украински изтребител, свален над Енакиево.