Бранимир Ботев: Туристите се броят наесен
Секция: Туризъм
22 Юли 2014 12:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бранимир Ботев: Туристите се броят наесен

/КРОСС/Туристите се броят наесен или дори на края на годината. По този начин зам.-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев коментира на пресконференция информации за криза в летния туристически сезон у нас към момента и за отлив на почиващи по родните земи.

Зам.-министърът подчерта, че това са притеснения на отделни хотелиери, но не и на целия туристически бранш.

"Имаме доста критична от гледна точка на климатичните условия година", призна обаче Ботев и похвали, че именно в тези трудни условия хората, работещи в сферата на туризма, показват едно високо ниво.

Към момента, по думите на зам.-министъра, няма голям туроператор в България, който да има групови откази от почивки на туристи. "Тази седмица ще бъде издадена 300-хилядната виза на руски турист, а миналата седмица бе издадена 100-хилядната виза в Киев", затвърди думите си Ботев.

"В България чудеса има навсякъде, трябва да ги откриваме и популяризираме", подчерта зам.-министър Ботев и обърна поглед към културно-историческото наследство, където кипи сериозна работа.

Именно заради това Националният съвет по туризъм вчера е одобрил единодушно на свое заседание промоционална рекламна стратегия.

"Имаме по-добър хоризонт по отношение на националната реклама", се похвали още Бранимир Ботев и призова България най-сетне да излезе на международния форум и да има възможност да се промотира по адектватен за туристическата индустрия начин.