Мутафчиев: Нинова и Манолова отговарят най-добре на критериите за председателския пост
Секция: ПОЛИТИКА
22 Юли 2014 19:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мутафчиев: Нинова и Манолова отговарят най-добре на критериите за председателския пост

София /КРОСС/ От всички кандидати за председател на БСП, двете дами - Корнелия Нинова и Мая Манолова, отговарят най-добре на критериите за този пост. Това заяви пред ТВ7 депутатът от "Коалиция за България" и бивш транспортен министър Петър Мутафчиев.
БСП не е лидерска партия, в нея има добро политици и държавници. Затова сега е редно да се казва, че ще изберем нов председател, а не нов лидер.
Това трябва да е човек, който иска да направи необходимите промени, така, че да се запази колективното в партията. Да може да даде емоцията за спечелване на изборите и не на последно място, да бъде респектиращ човек и за останалите политически партии, смята Мутафчиев.
Той коментира и днешното писмо на шефа на БНБ Иван Искров, в което той декларира готовността си да подаде оставка. При готовност на парламента, оставката на Искров може да бъде приета, въпросът е дали ще има кворум, заяви Мутафчиев.
След като има разминаване в констатираните нередности по случая с КТБ, това означава, че има слабост в работата на надзора на банката.
В България все още има възможности да се създава паника около отделни институции и по този начин да се нанасят удари, допълни депутатът от левицата.